Un an cu 30% mai bun

openOrice inceput de an este marcat de cliseul «gandurilor puse in ordine» si al «planurilor de viitor». Mi se pare ca, in mod artificial, trebuie sa iti pui viata intr-un grafic. |ntr-un moment suspendat intre vacanta si inceput de responsabilitati, iei decizii de viitor in absolut, al caror element comun este faptul ca se vor schimba in contextul prezentului lor. Este o initiativa pragmatica de a «teoretiza» anul ce vine, fara a mai acorda o sansa pentru savoarea practicii. Daca vreti o comparatie de exemplificare, cea mai potrivita mi se pare cea cu reclamele in care ti se promite ca vei fi cu 30% mai frumoasa…
Iti propun o alta abordare, din doua motive: in primul rind pentru ca realitatea este intotdeauna mai generoasa si mai expansiva decat insemnele creionului tau pe calendar si, in al doilea rand,  pentru ca gandurile «puse in ordine» nu sunt un prieten foarte bun pentru dezordinea propriei tale creativitati. Gandeste-te ca anul ce urmeaza nu este o insiruire de momente ce trebuie bifate. Trebuie sa le experimentezi si sa te bucuri te ele, nu sa le pui intr-un grafic.
Experienta de pana acum imi arata ca pot sa am un parteneriat foarte deschis cu viitorul. Cu cat nu ii impun nimic, prin tot felul de asteptari, cu atat imi ofera lucruri neasteptat…de bune! Asa ca, singurul plan pe care trebuie sa il  accepti este acela de a fi deschis pentru tot ceea ce are de oferit anul urmator.  Ai incredere, nu te va dezamagi!

SHARE
18.01.2010 - an nou, planuri, rezolutii